“Ghidul Meseriilor Viitorului”, un proiect util pentru liceeni și adulți deopotrivă, este elaborat de organizația neguvernamentală INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. Acesta a trecut în lunile septembrie – noiembrie 2018 prin cele 14 licee ale Sectorului 3 din București – teoretice și tehnologice – cu cele 14 traininguri dedicate elevilor și 6 sesiuni de instruire dedicate părinților și cadrelor didactice. Peste 1000 de elevi și peste 300 de părinți au audiat această prezentare interactivă, pragmatică și non-formală. Timișoara și Suceava au avut deopotrivă șansa acestei prezentări în fața a sute de elevi în ultima lună. Urmează Botoșani în 23-24 noiembrie și multe alte orașe ale țării. Ghidul Meseriilor Viitorului este un proiect on-line, liber accesibil aici: https://inaco.ro/wp-content/uploads/2018/09/Ghidul-meseriilor-viitorului_INACO_10-septembrie-2018.pdf
“Andreea, fă ceva!” a venit reacția elevilor inspirați de acest Ghid al Meseriilor Viitorului care învață, încă, doar vechile tehnologii. Ei își doresc să poată practica noile tehnologii încă din școală. Și am făcut “ceva”. Am donat câte o imprimantă 3D în patru licee. Dar nu e suficient. Acum propunem un model inovativ de laborator inteligent pentru elevi. Pentru acest proiect avem nevoie de ajutorul vostru ca să putem și noi ajuta la rândul nostru școala românească! Avem nevoie de VOTUL dumneavoastră pentru a crea primele două laboratoare inteligente din țară – SMART LAB 4.0 – , cu imprimante 3D, scannere 3D, roboți educaționali multifuncționali, echipamente externe de realitate virtuală, software aferente, materiale consumabile, trainingul profesorilor și mentenanța asigurată pentru primul an. Acesta este proiectul INACO în care vom antrena un liceu tehnologic și o școală elementară pentru finanțare în competiția România Smart Țara lui Andrei. Proiectul INACO se află înscris în rubrica Educație, la pagina 5, și se numește: „PRIMUL SMART LAB 4.0 din ROMÂNIA PENTRU CEL MAI SMART LICEU TEHNOLOGIC ȘI CEA MAI SMART ȘCOALĂ”. Este un proiect pilot pentru a face școala mai atractivă, pentru a ne inspira și pasiona copiii, pentru a practica noile tehnologii încă din școală, pentru a le deschide noi ferestre de oportunitate elevilor către meseriile viitorului și pentru a le antrena creativitatea și imaginația”, a declarat Andreea Paul, președintele comunității de profesioniști INACO.
Pentu a putea vota acest proiect este necesar să vă creați un cont cu nume, telefon și mail reale pe site-ul: https://www.taraluiandrei.ro/ro-smart#/votare.
“Este foarte important să adunăm cât mai multe voturi pentru a da viață acestui proiect, căci numărul voturilor exprimate contează 20% din evaluarea finală. Primele două laboratoare inteligente vor reprezenta începutul campaniei noastre publice de conștientizare a noilor oportunități oferite de tehnologiile 4.0, o campanie de advocay care va duce la utilarea multor, sperăm ale tuturor școlilor din România și la modernizarea sistemului de învățământ. Cum? Pe modelul bunelor practici și a rezultatelor celor două laboratoare inteligente 4.0. Recunosc că mi s-a cam atrofiat speranța că schimbarea mai poate veni de sus în jos. Acum am convingerea că schimbarea vine de jos în sus, prin activarea comunităților și a spiritului civic, prin voința noastră și votul nostru pentru acest proiect inovator cu care ne propunem să spargem gheața neputinței”, a afirmat coordonatoarea proiectului Andreea Paul.
Adrian Pop
noiembrie 10, 2018 @ 9:55 am
FELICITARI !
Tudor Albulescu
noiembrie 15, 2018 @ 1:51 pm
The kids of school 45 wants the smart lab 4.0.Please if you can give it to us we can do more lesson in that lab.Please give it to us
With all the joy. Tudor Albulescu.