Skip to content

5 Comments

 1. Irina Andreea Ciofu
  februarie 14, 2019 @ 1:37 pm

  Buna ziua,
  Va felicit pentru initiativa si sper sa ajungeti si la Scoala nr. 17 “Pia Bratianu” din Bucuresti. Din experienta personala pot sa spun ca vina pentru “atentiile”/cadourile oferite cadrelor didactice apartine in primul rand parintilor. Exista in fiecare clasa cativa parinti care se afla mereu in preajma cadrului didactic si care considera ca oferirea unui cadou cu ocazia martisorului, Craciunului, zilei de nastere etc. reprezinta in lucru firesc si necesar. Cand am adus in atentia parintilor aceleasi aspecte promovate de Dvs. prin aceasta campanie am fost pusa la zid imediat de acele mamici “profund recunoscatoare” cadrului didactic.
  In fond un cadou nu reprezinta altceva decat un semn de apreciere si de recunostinta, nu? In mod ciudat aprecierea si recunostinta se nasc imediat sau la foarte scurt timp dupa ce am cunoscut cadrul didactic. Vorba unei mamici: “Pai la finalul clasei a IV-a ce ii vom oferi in semn de recunostinta? O excursie pe Luna?”
  Este foarte adevarat ca si acceptarea cadoului/atentiei este in egala masura criticabila, insa cred ca in primul rand ar trebui educati parintii. Ei sunt aceia care trebuie sa inteleaga ca ceea ce fac este intolerabil, ca am depasit perioada comunista si ca ar trebui sa urmam exemplul tarilor mai civilizate pe care le avem mereu ca model.
  In mod paradoxal, unii dintre cei care initiaza de obicei strangerea de “fonduri” sunt oameni tineri, care participa la proteste incercand sa schimbe societatea in care traim! Si care isi doresc chiar sa emigreze!

  Mult succes!

  Reply

 2. Campanie pentru “Școala egală, școala legală”! – Mariana Nicolae
  februarie 16, 2019 @ 8:51 am

  […] a fost lansată printr-o conferință de presă țintită asupra luptei cu mentalitatea fondurilor clasei si importanța cadourilor pentru […]

  Reply

 3. Ileana Voicu
  martie 6, 2019 @ 9:18 am

  Eu tocmai am iesit “paruita” dintr o astfel de discutie in care am incercat sa atrag atentia ca ar trebui sa incetam cu luarea de bijuterii pentru doamna care spune copiilor cu fiecare ocazie de genul acesta ca nu are nevoie de cadouri, ca nu duce lipsa de nimic, ca are bani sa si cumpere ce doreste dar… cu parintii nu te intelegi…”Doamna merita cadou si de 8 martie si in fiecare zi daca se poate., sa cumpram o bratara finuta, sa dam 50 lei, de acord, de acord, multumim pentru implicare doamna cutare, sunteti deosebita, ce ne am face fara dumneavoastra, etc”…Te apuca balamucul, iti vine sa ti dai palme, dai mana cu nebunia, te lupti cu morile de vant, te jignesc, te provoaca, si intr un final cedezi singur ca risti sa devii din om neom, un paria al clasei, un om limitat, un carcotas. Groooooaznic! Nu cred ca o sa scapam de aceasta patima a cadourilor niciodata! Parca avem un cip implantat in creier din perioada comunista. O incurci rau daca te opui, daca te pui contra valului. Toti se uita la tine urat, daca ar putea sa te puna la zid si sa traga in tine s-ar simti minunat. Ajutoooor poate facem ceva impreuna sa nu transmitem si copiilor aceasta patima blestemata.

  Reply

  • admin
   aprilie 7, 2019 @ 3:11 pm

   Înțeleg bine ce îmi spuneți. Am simțit la fel, dar am reușit să schimb mentalitatea părinților clasei cu răbdare, repetând doi ani cu argumente aceste lucruri. Si le-am oprit.

   Reply

 4. Campanie pentru “Școala egală, școala legală”! – ANAYRAM
  februarie 1, 2020 @ 2:29 pm

  […] a fost lansată printr-o conferință de presă țintită asupra luptei cu mentalitatea fondurilor clasei si importanța cadourilor pentru […]

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  Necessary

  Advertising

  Analytics

  Other