Autor și trainer: Sorin Alexandru
Trainingurile INACO s-au îmbogățit cu încă un modul dedicat rolului imaginii video în branding:
Obiectivele acestui modul țin de justa înțelegere a:
• Forței și rolului imaginii video în transmiterea mesajului
• Managementul conținutului și tehnici de realizare video
• Utilizarea materialelor video în dezvoltarea brandingului de marcă și a brandingului de angajator
• Interacțiunea video cu generațiile și diferitele categorii sociale
• Elementele vizuale și coerența mesajului transmis
A fi competitiv presupune a fi prezent în spațiul public cu toate atributele produsului sau serviciului tău. Iar dacă o imagine se spune c-ar face cât o mie de cuvinte, ce ar putea vorbi mai clar și condensat despre acestea decât un material video?
”Am văzut cu ochii mei” sau ”nu cred până nu văd” nu sunt doar simple expresii populare. Gândim în imagini, ne exprimăm în imagini și înțelegem cel mai bine prin imagini.
Cercetările din zona cogniției umane susțin cu rezultate aceste afirmații. Cortexul uman este dedicat 30 la sută vizualului, față de 8 la sută tactilului și doar 3 la sută auzului. Creierului îi sunt necesare doar 13 milisecunde pentru a identifica o imagine. Mai mult de 65 la sută din populație sunt receptivi la metode de învățare vizuală. Prezentările cu ajutorul mijloacelor vizuale sunt cu 43 la sută mai convingătoare.
Și atunci, mai avem îndoieli că n-am fi ființe vizuale ?
Într-o lume aflată permanent online, peste 85 la sută dintre utilizatori urmăresc materiale video, numai canalul YouTube înregistrând zilnic aproximativ 500 de milioane de ore de vizionare, primind la fiecare minut 72 de ore de clipuri video noi.
Forbes estimează la 500 de milioane numărul utilizatorilor de Facebook care urmăresc zilnic materiale video ceea ce va genera în 2021 ca traficul prin rețele globale de IP să se ridice la un milion de minute (17.000 de ore) de conținut video în fiecare secundă.
Se mai îndoiește cineva că viitorul rețelelor sociale n-ar aparține clipurilor video?
În rețelele sociale, un videoclip generează cu până la 1200 de ori mai multe acțiuni decât un text cu fotografie, conducând la creșterea traficului organic cu până la 157 la sută și a ratei de conversie pe pagină cu 80 la sută. Un clip video distribuit printr-un mail îi generează acestuia o rată de clic de 96 la sută, iar postat pe pagina unui site va aduce de la două până la trei ori mai mulți vizitatori.
Mai putem pune în discuție eficiența folosirii clipurilor video?
A fi competitiv astăzi presupune a fi deja cu un pas în lumea de mâine, o lume a comunicării digitale în care video deține de departe o pondere majoritară.
Contact: office@inaco.ro sau tel: 0722637140