Astăzi se imprimă 3D obiecte personalizate, case, sedii de birouri, clădiri în forme complexe, motoare electrice, oase sau din celule stem organe umane solicitate la transplant. În artă și fashion se printează articole vestimentare 3D. În domeniul alimentației se printează 3D diferite tipuri de alimente cu cantitățile de nutrienți personalizate pentru fiecare client. Educația trebuie să țină pasul cu tendințele tehnologice și meseriile viitorului. Dar noile tehnologii care ne schimbă viața de zi cu zi și care stimulează creativitatea tinerilor lipsesc din școlile publice.
Organizația neguvernamentală INACO, autoarea “Ghidului Meseriilor Viitorului”, a donat a treia imprimantă 3D școlilor românești. După Liceul tehnologic Ioniță G. Andron din Negrești Oaș, județul Satu Mare, apoi școala tehnologică din comuna Fântânele, județul Iași, a venit rândul Colegiului Național “Alexandru Odobescu” din Pitești să conecteze elevii la noile tehnologii 4.0 prin practică.
“INACO a donat o imprimantă 3D și materiale consumabile elevilor Colegiului Național “Alexandru Odobescu” din Pitești. Ne-a convins profesorul pasionat de fizică, domnul Mihai Mihăescu, care ne-a scris și ne-a cerut sprijinul. În măsura capacității noastre de a aduna fonduri din donații onorăm aceste solicitări dedicate elevilor, calității educației și competitivității tinerilor. Mereu o facem cu multă emoție și cu bucuria schimbării în bine pe care o putem genera de jos în sus, prin activismul nostru civic”, a spus Andreea Paul, președintele INACO – Inițiativa pentru Competitivitate.
Spiridușii binelui de la liceul piteștean au fost Andreea Paul, Anca Tamaș și Izabela Lazăr, reprezentantele comunității de profesioniști voluntari ai INACO, în prezența reprezentanților de vârf ai Colegiului, domnului profesor Mihai Mihăescu și a peste 80 de elevi care au descoperit, într-un tur virtual spectaculos, modul în care vor arăta afacerile și meseriile viitorului.