Skip to content

ICOTI

Inițiativa Pentru Competitivitatea Tinerilor

Primii pași în antreprenoriat

Proiectul doreşte să pregătească tinerii din România pentru businessul contemporan. Programul va pregăti tineri cu potențial care își doresc să deschidă propria afacere sau excelează în anumite domenii de activitate şi au capacităţi manageriale. Tinerilor selectați de către o comisie de specialitate vor fi călăuziți către excelenţa în afaceri prin cursuri, stagii în firme şi mentorat din partea unor specialişti în economie şi a unor oameni de afaceri de succes. 

ICOTI
ICOTI

Academia de voluntariat

Este un proiect care se adresează voluntarilor pentru proiectele neguvernamentale. Trainingul voluntarilor se doreşte a fi sursa pentru intervenţiile societăţii civile in viaţa publică prin proiecte de responsabilitate economico-socială. Participarea tinerilor atrași în proiecte va fi un pol de creştere a responsabilităţii sociale şi a cetăţeniei active în România şi va asigura coordonarea de către tinerii cu experienţă a proiectelor pentru promoţiile viitoare. 

Ora de economie pentru copii

Proiect educativ pilot, pentru introducerea \”orei de economie\” în programa claselor 0 – IV. Conceptul va contribui la o educație economico-financiară timpurie și suținută a copiilor din România. Beneficiind de acest instrument educativ, copiii vor avea posibilitatea să se raporteze de la o vârstă fragedă, în cunoştinţă de cauză, la realitatea economică și financiară din jur, la mecanismele primare ale pieţei financiare si ale afacerilor. 

ICOTI
ICOTI

Programe de mentorat

Specialişti de prestigiu vor oferi consultaţii, asistenţă şi colaborare pentru perioade determinate de timp tinerilor interesaţi, prin stagii de mentorat. Mentoratul este un factor dinamizant determinant în educaţia tinerilor cu capacităţi deosebite, care doresc să vizeze performanţa şi succesul în diferite domenii. Tinerii care vor parcurge aceste stagii, vor putea fie mentori la rândul lor pentru alţi tineri interesaţi.