Autor: Andreea Paul
Elveția se află în fruntea clasamentului global al competitivității economice dintre cele 138 de ţări analizate în anul 2016. Este urmată în clasament de Singapore, Statele Unite şi Olanda.
Tot Elveția este pe primul loc la sub-indicatorii: training la locul de muncă şi capacitatea de inovare, respectiv locul al doilea în lume la calitatea educaţiei. Singapore este pe locul 2 la competitivitatea economică, dar ocupă primul loc la sub-indicatorul calitatea educaţiei şi transparenţa politicilor guvernamentale, respectiv locul 2 la instituţii publice şi locul 3 la calitatea educaţiei. Statele Unite este pe locul 3 la competitivitatea economică, respectiv pe locul 2 la capacitatea de inovare şi locul 3 la disponibilitatea celor mai recente tehnologii. Olanda este pe locul 4 la competitivitatea economică, dar pe locul 2 la sub-indicatorul training la locul de muncă.
România este pe locul 62 din cele 138 de ţări analizate, obţinând:
– Locul 110 la transparenţa politicilor guvernamentale, faţă de locul 1 Singapore
– Locul 105 la training la locul de muncă, faţă de locul 1 Elveţia
– Locul 89 la instituţii publice, faţă de locul 1 Finlanda
– Locul 81 la participarea femeilor pe piaţa muncii faţă de locul 1 Mozambic
– Locul 80 la capacitatea de inovare, faţă de locul 1 Elveţia
– Locul 75 la calitatea educaţiei, faţă de locul 1 Singapore
– Locul 71 la disponibilitatea ultimelor tehnologii, faţă de locul 1 Finlanda
Printre ţările care au făcut un salt calitativ în ceea ce priveşte indicatorul de competitivitate economică, se află: India, Albania, Jamaica şi Bhutan. În topul celor mai puţin competitive ţări sunt: Yemen, Mauritania, Chad şi Burundi. Printre ţările care au regresat cel mai mult în anul 2016 se află: Zambia, Cipru, Moldova şi Ecuador.
Sursa: Interactive graphic: Compare how nations are meeting the challenge of responsible and inclusive growth produced by Quartz Creativeon behalf of Bank of America, https://qz.com/867505/interactive-graphic-compare-how-nations-are-meeting-the-challenge-of-responsible-and-inclusive-growth/
Raport de activitate: 70 de proiecte. 35 de membri. Peste 250 de articole în mass-media în anul 2017 – INACO
ianuarie 16, 2018 @ 3:35 pm
[…] România pe locul 110 în lume la transparenţa politicilor guvernamentale […]
RAPORTUL DESPRE PRIMUL AN DE ACTIVITATE – INACO
februarie 25, 2018 @ 2:25 pm
[…] România pe locul 110 în lume la transparenţa politicilor guvernamentale […]