|
Asociația INACO – Inițiativa pentru competitivitate implementează proiectul „Politici publice alternative pentru dezvoltare locală competitivă” (Cod SIPOCA 246/cod My SMIS 113188), cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, Axa prioritară 1: Creșterea capacității ONG-urilor și a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative, Obiectivul Specific 1.1: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP, conform contractului de finanțare nr.: 166/03.07.2018.
Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European, Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Durata proiectului: pe o perioadă de 14 luni (03.07.2018 – 31.08.2019).
Bugetul proiectului: valoare totală eligibilă proiect: 905.748,35 lei, din care 18.114,98 lei, reprezintă Contribuția solicitantului.
Obiectivul general:
- Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea și introducerea de politici, sisteme și standarde comune alternative în administrația publică ce optimizeaza procesele decizionale din domeniul economic cu accent pe modul participativ de elaborare al bugetelor publice, in concordanta cu SCAP, pe o perioada de 14 luni.
- OG-ul proiectului vizeaza formularea de alternative cu privire la Strategia Nationala pentru Competitivitate 2014-2020. Problema centrala abordata in cadrul obiectivului general se refera la gradul redus de competitivitate al administratiilor publice locale si al partenerilor locali de a formula si promova alternative la Strategia Nationala pentru Competitivitate 2014-2020, lipsindu-le instrumentele necesare pentru realizarea acestui lucru, putandu-se vorbi chiar de cvasi-inexistenta acestora in procesul decizional.
- Beneficiile durabile pentru membrii GT-ului in urma implementarii proiectului ar fi urmatoarele:
-participarea la consultari publice care sa le permita sa-si exprime opiniile, parerile si pozitiile;
-participarea la un program de instruire care sa le ofere tehnici si instrumente de participare activa la procesul decizional;
-participarea la procesul de dezvoltare a unui set de propuneri de politici publice alternative;
-participarea la campanii de advocacy pentru promovarea propunerilor de politica publica.
Obiectivele specifice ale proiectului
- OS 1. Cresterea gradului de monitorizare si evaluare a politicilor publice, prin elaborarea unei metodologii si a unui raport de evaluare a politicilor publice care cuprinde si un set de indicatori de monitorizare a acestora, in domeniul competitivitatii economice cu accent pe modalitatile de constituire a bugetelor locale prin metoda participativa.
- Imbunatatirea, stimularea si consolidarea dialogului social si a interactiunii intre ong-uri, sindicate si autoritati publice cu competente in domeniul economic – in conformitate cu statutul acestora, prin organizarea unui numar de 8 workshopuri regionale, in vederea cresterii implicarii acestora in formularea si imbunatatirea politicilor publice de interes.
- OS 3. Cresterea capacității a 16 ONG-uri de profil și a unui numar de 8 parteneri sociali, de a se implica în formularea și promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern in domeniul economic, prin organizarea de instruiri in politici publice, bugete locale, lobby si advocacy, egalitate de sanse, dezvoltare durabila si responsabilitate sociala.
- OS 4. Dezvoltarea capacitatii a 48 de persoane – angajati si voluntari din ONG-uri si sindicate, in formularea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern prin instruire specifica.
- OS 5. Sporirea vizibilitatii si promovarea politicii publice alternative la Strategia Nationala pentru Competitivitate 2014-2020 in randul a cel putin 10 autoritati si institutii publice locale si centrale (altele decat cele incluse in proiect) si a cel putin 10.000 cetateni, in vederea constientizarii importantei constituirii de bugete locale prin metoda participativa, precum si in vederea adoptarii cadrului legislativ propus, prin intermediul unei campanii de advocacy si a diseminarii materialelor realizate in cadrul proiectului.
Principalele rezultate asteptate
- Rezultat program 10 – Capacitate crescută a ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea de propuneri alternative la politicile publice iniţiate de Guvern; Rezultat proiect 1- management eficient al proiectului; raportari realizate in cadrul proiectului; 1 evidenta clara si distincta a cheltuielilor efectuate; masuri de informare si publicitate respectate si implementate; proceduri de achizitii efectuate conform legislatiei in vigoare;
- Rezultat program 10 – Capacitate crescută a ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea de propuneri alternative la politicile publice iniţiate de Guvern; Rezultat proiect 2 – Instrumente independente de evaluare a politicilor publice existente in domeniul competitivitatii economice (1 metodologie de evaluare a setului de politici publice in domeniul competitivitatii economice si un raport de evaluare a politicilor publice in domeniul competitivitatii economice, in mod specific al bugetelor locale);
- Rezultat program 10 – Capacitate crescută a ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea de propuneri alternative la politicile publice iniţiate de Guvern; – Rezultat proiect 3- Personal din ONG-uri şi parteneri sociali informati cu privire la politicile publice in domeniul competitivitatii economice (32 reprezentanti ONG-uri si 16 reprezentanti parteneri sociali, 42 reprezentanti ai autoritatilor/institutiilor publice) in cadrul celor 8 workshopuri de prezentare regionale;
- Rezultat program 10 – Capacitate crescută a ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea de propuneri alternative la politicile publice iniţiate de Guvern; – Rezultat proiect 4 – Personal din ONG-uri şi parteneri sociali (32 reprezentanti ONG-uri si 16 reprezentanti parteneri sociali) instruiţi în domeniile urmatoare: parcursul formularii unei politici publice, bugete locale, advocacy si lobby, egalitate de sanse, dezvoltare durabila, responsabilitate sociala;
- Rezultat program 11 – Propuneri alternative la politicile publice venite din partea ONG-urilor, acceptate; – Rezultat proiect 5 – politică publică alternativă în domeniul „competitivitatii economice” elaborata si acceptata;
- Rezultat program 11 – Propuneri alternative la politicile publice venite din partea ONG-urilor, acceptate; – Rezultat proiect 6 – politică publică alternativă în domeniul „competitivitatii economice” promovata.
Generalități
Informații despre procedura de selecție a experților cooptați de Asociația INACO – Inițiativa pentru competitivitate pentru realizarea activităților din proiect.
Nr. Crt. | Denumire poziție | Cerințe: |
1. | Expert Comunicare | Studii superioare de specialitate de lungă durată, experiență în PR și domeniul comunicării |
2. | Expert IT | Studii superioare de specialitate de lungă durată, experiență în domeniul IT |
3. | Expert politici publice | Studii superioare |
4. | Expert cercetare | Studii superioare de specialitate de lungă durată; experiență în domeniul cercetării |
5. | Expert gestionare GT | Studii superioare de lungă durată; experiență în lucrul cu publicul |
6. | Expert formator | studii medii/superioare; experienta de min. 2 ani in activitatea de instruire/formare |
Condițiile generale de participare
(1) Pentru înscrierea în procesul de selecție, candidații trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții generale de participare:
- a) cetățenie română/cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European cu reședința în România;
- b) are capacitate de exercițiu deplină;
- c) îndeplinește condițiile de studii superioare, finalizate prin diplomă;
- d) nu a fost condamnat/(ă) definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care l-ar face/care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.
(2) În vederea selectării, candidații trebuie să îndeplinească condițiile specifice poziției prezentate în anunț.
(3) În vederea selectării, candidații trebuie să își susțină expertiza cu CV în format Europass, diplome specifice și scrisori de recomandare de la foști angajatori/colaboratori.
Detalii și informații suplimentare privind ocuparea posturilor indicate în cadrul proiectului „Politici publice alternative pentru dezvoltare locală competitivă” (Cod SIPOCA 246/cod My SMIS 113188) vă pot fi oferite:
- la adresa de e-mail: andreea.paul@inaco.ro
- și/sau la numărul de telefon indicat: 0722 63 71 40
Președinte Asociația Inaco – Inițiativa pentru Competitivitate
Andreea Maria Paul